Gezonde snack voor volwassenen

Snacks zijn belangrijk om uw energieniveau op peil te houden, u de nodige voedingsstoffen te geven en uw eetlust tussen de maaltijden door te reguleren. Kies bij het snacken voor opties die voornamelijk gemaakt zijn van hele voedingsmiddelen, combineer voedingsmiddelen met eiwitten, vezels en vet, en beperk toegevoegde suiker en zout om tussen de maaltijden door energie over te houden en tegelijkertijd uw welzijnsdoelen te bereiken.

Gezonde snacks kunnen thuis of in de supermarkt worden gemaakt. Zoek naar snacks die een combinatie bevatten van volle granen, eiwitten en fruit of groenten en vermijd verpakte voedingsmiddelen met veel toegevoegd zout of suiker.

Voedingsmiddelen met een goede eiwitbron, zoals noten en zaden, helpen je om je langer vol te voelen tussen maaltijden door, vertelt de in Toronto gevestigde geregistreerde diëtiste Abbey Sharp, RDN, aan SELF. Noten en zaden zijn ook een goede bron van hart-gezonde omega-3 vetzuren, die je stemming kunnen verbeteren.

Groenten en fruit zijn ook uitstekende opties voor een gezonde snack, volgens de in Phoenix gevestigde geregistreerde diëtist Rhyan Geiger. “Het is gemakkelijk om een grote portie van een groente of fruit op zichzelf te eten, maar door ze te combineren met een vet of eiwit wordt de snack meer substantieel,” zegt ze.

Een snack van minder dan 200 calorieën is ideaal, adviseert Stark. Een kleine handvol noten of zaden kan bijvoorbeeld een lang vol gevoel geven en de trek in een grotere maaltijd verminderen.

Snacken kan deel uitmaken van een gezond dieet, maar het moet niet worden gegeten als je je verveelt of gestrest bent. De beste snacks bevatten veel voedingsstoffen, weinig calorieën en vet, en veel vezels.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top